Közélet

2008.02.21. 09:54

Automatizált parkolási problémák

Kellemetlen, ha az ember visszaérve a kocsijához, egy kis piros csomagocskát talál az ablaktörlő alá préselve. Ki a hibás, ha nem működik az automata?

Békési Brigitta

Szerettem volna parkolójegyet venni, de nem működik az automata — panaszolta Nagy István, aki vidéki és először szeretett volna parkolójegyet váltani Szolnokon a Kossuth tértől nem messze, a Baross úton. — Három darab százast dobtam be, a negyediket mindig visszadobta, ami nem lenne baj, ha ennek ellenére adna jegyet is. Fogalmam sincs, hol találok másikat és csak remélni tudom, hogy nem büntetnek meg, amíg keresgélek.
— Engem a Móra Ferenc úton hagyott cserben a parkolóautomata — mesélte a szolnoki Rácz Gabriella. — Szerencsére tudom, hogy itt a közelben a bolt mellett van egy másik, de nem sok kedvem van ezért még külön oda-vissza sétálgatni. Mégis megteszem, mert félek, hogy megbüntetnek.
— Polónyi János ügyvezető igazgatóval történő konzultációm alapján arról számolhatok be, hogy a szokásostól eltérő vagy kiemelkedő számú parkoló automata rongálásról nincs információnk — tájékoztatott Kohári István, a REMONDIS Szolnok Zrt. kommunikációs vezetője. — Ugyanakkor tény, hogy az automatáknál folyamatosan előforduló meghibásodás nem pusztán helytelen használatból, hanem szándékos rongálásból erednek. Az automaták rendszeres, időszaki ellenőrzésein túl távfelügyeleti rendszerünk azonnal jelzi a meghibásodást, melyet munkanapokon harminc percen belül megvizsgálnak karbantartóink — folytatta. — Amennyiben egyszerre több parkolóautomatát is megrongálnak vagy egymás után rövid időn belül követik el a rongálásokat, pótalkatrész-hiány léphet fel, melyből kifolyólag esetenként egy-egy automata javítása akár egy hétig is eltarthat. A rongálásokat követően minden esetben megteszi társaságunk a szükséges lépéseket a rendőrség felé. Jelenleg a térfigyelő kamerák információi is sokat segítenek az elkövetők kézrekerítésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!