Közélet

2008.02.07. 09:44

Brutális kínzás, könyörtelen kettős gyilkosság: a világbajnok fogathajtó ügyében két hét múlva várható ítélet

Célegyenesbe érkezett a harmadik évezred egyik legbrutálisabb bűncselekményének tárgyalássorozata.

Mészáros Géza

A világbajnok fogathajtónak, id. Taczman Eleknek és feleségének — éppen két éve történt — szörnyű halála mindenkit megdöbbentett, aki a kettős gyilkosság részleteiről tudomást szerzett.

Két héten belül ítélet születik

Szerdán dr. Pongrácz Zsolt bíró befejezettnek nyilvánította a bizonyítási eljárást. Elhangoztak a perbeszédek is, ám az első fokon eljáró megyei bíróság nem jogerős ítéletére február 19-ig még várni kell.

Szerdán végre a perbeszédekre került sor. Balázsné dr. Busku Terézia ügyész ifj. T. Elek és P. Tamás vádlottak korábbi vallomásait több ponton is megkérdőjelezte. A vád szerint mindkét fiatal részt vett a kínzásos gyilkosságokban, s legalább négy minősítést — különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett, nyereségvágyból, előre kitervelten — megvalósítottak.

Az ügyész ifj. T. Elek vonatkozásában — nem tényleges — életfogytig tartó fegyházbüntetésre, P. Tamás tekintetében — mivel a másodrendű vádlott a cselekmény idején mindössze 17 esztendős volt — fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt. Dr. Bognár László — ifj. T. Elek ügyvédje — a védőbeszédét védence szülők általi megalázottságára alapozta. Véleménye szerint az előre kiterveltséget és a nyereségvágyást mellőzni kell, erre ő nem talált szándékokat, s ebből kifolyólag határozott idejű szabadságveszést kért ifj. T. Elekre. P. Tamás jogi képviselője, dr. Vezsenyi Péter védence indítékait hiányolta a gyilkosságokban, ezért nem csupán a tettestársi cselekményt nem tartja megalapozottnak, hanem még a bűnpártolást sem. Ennek okán védence felmentését szeretné elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!