Közélet

2008.02.19. 12:33

Csak a beteg fákat vágják ki Szolnokon

Manapság mind többen hívják fel a figyelmünket arra, hogy Szolnok több pontján „irtják” a fákat. Az aggódókat ezúton is megnyugtatja Boros Zoltán: a tél végéhez közeledve itt van az ideje a metszésnek, s csupán a beteg fáktól szabadulnak meg teljesen.

Mészáros Géza

A városi főkertész érdeklődésünkre elmondta, a megyeszékhelyen minden évben programszerűen végzik el a fásítási és virágosítási feladatokat. Jelenleg az Indóház, a Széchenyi és a Gőzhajó utcákban tevékenykednek a szakemberek, de kiterjesztik a munkájukat a Rákóczi és a Petőfi utakra, s az azokból nyíló kisutcákra is. Korábban a tűzelhalás, ezúttal pedig a pajzstetvek okoznak olyan problémákat, melyek miatt kénytelenek a végső megoldáshoz folyamodni. Ahol csupán ritkítanak, ott a fák felfrissülnek, ahol pedig kényszervágást végeznek, ott természetszerűen pótolják a fákat. Boros Zoltán emlékeztetett arra, hogy 2006. nyara több viharos napot is hozott. Az orkán erejű szél öreg, beteg fákat csavart ki. Ennek megelőzése érdekében szelektálják ki most azokat az egyedeket, amelyek gondot jelenthetnek. A beteg fák is megfertőzik egymást, így adódik az, hogy olykor egy egész utcában el kell végezni a fakivágást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!