Közélet

2008.02.19. 15:29

Dani Margit nevét viseli majd a kunszenti sportcsarnok

Olimpiai hatodik helyezett, országos bajnok és a görög vívószövetség elnöke — csak néhány a ’75-ben elhunyt Dani Margit érdemei közül, amiért Kunszentmárton mellette döntött. Tőrvívónk még 1919-ben települt a városba, és közel egy évtizedig élt ott.

SZOLJON

— Kunszentmártoni születésű, nagy nevű sportolónk nincs, a városunkhoz kötődő világhírű sportolók közül pedig Dani Margit érte el a legjobb eredményeket — magyarázta a képviselő-testület döntését dr. Czuczi Mihály polgármester. Az apropót a település várossá avatásának 200. évfordulójára szervezett esemény szolgáltatja. A névadáson túl másként is emlékezetessé szeretnék tenni az ünnepséget. — Emléktáblát kívánunk elhelyezni a család egykori lakóházának homlokzatán, illetve a sportcsarnoknál egy domborműves márványtábla is emlékezteti majd a látogatókat városunk büszkeségére — közölte Szánthó Ferenc, a városi sportcsarnok igazgatója.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!