Közélet

2008.02.13. 16:09

Egyre több ápolásra szoruló időst látnak el

Jászdózsán fokozatosan alakul át a helyi idősek otthona funkciója. Az eredeti szándék szerint a helyi, magányos időskorúak számára alakították volna ki az otthont.

SZOLJON

A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy leginkább azok veszik igénybe a szociális otthont, akik már folyamatos egészségügyi ellátásra szorulnak, mutatott rá Szerencsés István polgármester.

A településen az korábban nem került szóba, hogy megyei működtetésre adják át az intézményt, viszont attól nem zárkózik el az önkormányzat, hogy a kistérség hasonló intézményeivel közösen szervezzék meg tevékenységüket.

A közösen működtetett jászsági szociális intézmény létrehozásának gondolata már korábban is felvetődött, egyelőre azonban az egyes önkormányzatok tárgyalnak arról, hogy valóban szándékukban áll-e egy térségi működtetésű intézmény létrehozása. A növekvő feladatok és igények miatt a jászdózsaiak nem zárkóznának el egy ilyen megoldástól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!