Közélet

2008.02.14. 10:36

Élezik a késüket a böllérek

Több mint húsz hízósertés fog jobb létre szenderülni szombat reggel Túrkevén, a második böllértalálkozó alkalmából.

Török Róbert

A helyszínen már felállították a sátrakat és kialakították az elkerített udvarokat is, így már minden adott a rendezvény sikeres lebonyolításához. Az egyik főszervező Tóth Lajos szerint a találkozó célja a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felidézése, a régi feldolgozási eljárások bemutatása. Az idelátogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig.

A látogatók megkóstolhatják a böllérek által készített ételeket is, mint például a hagymás sült vért, a hurkát, a kolbászt, az orjalevest vagy a toros káposztát. A reggel hét órakor induló programban ezen kívül lesz még malacsütés, pálinkakóstolás, zene és kulturális műsor, a kitartó vendégek pedig este közös disznótoros vacsorán vehetnek részt. A találkozóra a Túrkevei Gyógy- és Élményfürdő szomszédságában, a Thermália Apartman területén kerül majd sor holnap reggel hét órától.

Címkék#Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!