Közélet

2008.02.04. 15:33

Elfogadják a vonatbérletet majd a szolnoki buszokon is?

A MÁV Zrt és a MÁV-START Zrt. kezdeményezte a megállapodást több volántársasággal, hogy azokban a térségekben, ahol nem lesz vonatközlekedés a VDSZSZ-sztrájk miatt, a munkabeszüntetés idején a bérleteket és a vasutas igazolványokat elfogadják a menetrendszerinti buszjáratokon.

SZOLJON

— Emailben tárgyalunk a vasúttársasággal, ajánlatot már kaptunk, a konkrétumokról még csak ezután küldenek részletes tervet  — tájékoztatott Magyar Béla, a Jászkun Volán Zrt. helyközi üzletág-igazgatója. A sztrájk miatt a fel nem használt menetjegyek visszatérítésén túl a MÁV-START Zrt., szolgáltatási területére 2008. január és február hónapra bérlettel rendelkező, a sztrájk miatt más közforgalmi helyközi tömegközlekedési eszközt igénybe vevő utasok részére költségtérítést biztosít a sztrájk lemondását követő 7. nap 24.00 óráig - közölte Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának sajtófőnöke.

Karcagon tegnap délelőtt egytelen utas sem várakozott a karcagi állomáson. Kacsándi László állomásfőnök érdeklődésünkre csak annyit mondhatott el, hogy háromnegyed tizenegyig két vonat ment el innen Debrecen és egy Tiszafüred felé. A következőt nem tudta megmondani mikor és melyik irányba indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!