Közélet

2008.02.07. 17:35

Elindult a Mezőtúr - Gyoma vasúti beruházás

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak Mezőtúron a „Mezőtúr – Gyomaendrőd” vasúti szakasz rekonstrukciójáról, illetve a mezőtúri vasútállomás felújításáról.

Karsai Zita

A kivitelezési munkálatok január 31-el megkezdődtek, a mintegy 20 kilométer hosszú pályatest felújítása 83 millió euróba kerül. A beruházás 80%-ban európai uniós támogatásból 20%-ban pedig állami finanszírozásból valósul meg. A mezőtúri pályaudvar a fejlesztések keretében megújul. A tervek szerint esőbeállók kiépítésére, parkolóhelyek és kerékpártároló kialakítására kerül sor. Mindezek mellett egy földalatti átjárót is építenek, mely összeköti a vasútállomást és az „oncsai” városrészt.

- A vágányok nagy részének cseréjével átépülnek az érintett állomások és utasforgalmi létesítmények, valamint felújításra kerül a térvilágítás – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda vezetője Balogh György.

A beruházás befejezésének határideje várhatóan 2009. szeptember 31. A kivitelezés során vágányzárra, forgalomakadályozásra – és korlátozásra kell majd számítaniuk az utasoknak. Szükség esetén autóbuszos közlekedéssel bonyolítják le a munkálatok alatt lévő pályarészek utasforgalmát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!