Közélet

2008.02.23. 09:50

Fejlesztések, programok, szociális támogatás nélkül

„A szociális válsággal küszködő ország gazdasági helyzetére tekintve, amely a lakosságot és az önkormányzatokat is szorongatja, olyan költségvetést tudott a szolnoki közgyűlés elfogadni, amely a nehézségek ellenére is polgárbarát, programokkal, fejlesztésekkel, beruházásokkal teli” — hangsúlyozta dr. Bozó Andrea pénteki sajtótájékoztatóján.

Mészáros Géza

A városfejlesztési bizottság fideszes elnöke elmondta, a város idei költségvetése 20,762 milliád forint, a forráshiány pedig 1,257 milliárd, miután 1,1 milliárdot sikerült lefaragni a tavalyi mértékéből. A 2008-as évi költségvetésben — melyet a szocialista képviselők nem támogattak — megfogalmazott fejlesztések között olyan célprogramok szerepelnek, melyekkel a város és lakossága számára is ellensúlyozhatók a kormányzati megszorító intézkedések. Többek között panelprogramra 300, út- és járdaépítésre -felújításra 300, méltányossági közgyógyellátásra 23, játszótéri programokra 50 millió forint jut az idén. A költségvetésben szerepel: az önkormányzat 500-ról 750 forintra emelte a nyugdíjasok részére nyújtandó szemétszállítási támogatást és 90 ezerről 78 ezerre csökkentette a gondozási intézmények térítési díjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!