Közélet

2008.02.06. 11:24

Három hónappal a baleset után takarították le az utat

Egy esős, őszi napon a Martfű és Rákócziújfalu közötti útszakaszon felborult egy sörszállító kamion, melynek szinte teljes rakománya az út melletti árokba borult.

Kiss Anita

Három hónapig hevertek széttöredezett üvegek mintegy 50 méter hosszan az árokparton, napról napra veszélyeztetve ezáltal az ott közlekedők életét. Mivel nem a martfűi sörgyár által megbízott szállítók rakományát érte a baleset, így a cégnek arról sem volt tudomása, ki lehetett a fuvarozó. A szétzúzott palackokat ugyanis a balesetet okozójának kellett volna eltakarítania.

A hétfő délelőtti órákban, mintegy három hónappal a baleset után a Szolnok megyei Közútkezelő Kht munkatársai dolgoztak a veszélyes üvegtörmelékek felszámolásán. Mint azt honlapunk megtudta, a fuvarozó cég a martfűi önkormányzat megkeresése után kérte a közútkezelők segítségét. A munka során egyébként nem pusztán a környezetet tisztították meg a baleset maradványaitól, de az útpadkát is feltöltötték. — Ott annyira laza az út melletti padka, hogyha egy autó rászalad, annak azonnal kivágja az üveg a gumiját — panaszkodott korábban egy szemtanú.

A hosszú ideje húzódó probléma tehát végre megoldódott. Ám a környéken naponta ingázó közlekedők bíznak benne, hogy hasonló esetekben nem kell majd hónapokat várniuk azok megoldására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!