Közélet

2008.02.12. 14:54

Hősi halottá nyilvánították - eltemették a helikopterbaleset áldozatát

Lükő Zsolt január 31-én halt meg, amikor a szolnoki bázis Mi-8-as helikoptere kiképzési feladatot végrehajtva, leszállás közben felborult és kiégett.

SZOLJON

Szülőfalujában, a Komárom-Esztergom megyei Ácsteszéren katonai tiszteletadással, több száz gyászoló részvételével kedden temették el Lükő Zsolt főtörzsőrmestert, aki január 31-én vesztette életét, amikor a Magyar Honvédség szolnoki helikopterbázisának Mi-8-as helikoptere kiképzési feladatot végrehajtva, leszállás közben felborult és kiégett.

A Szolnok megyei Óballa településnél, Törökszentmiklós mellett bekövetkezett balesetben a négyfős legénységből ketten súlyosan megsérültek, a személyzet egyik tagja pedig könnyebb sérülést szenvedett.

A vizsgálatok szerint a földet éréskor működtek a helikopter hajtóművei, és megtalálták a légijármű fekete dobozát is, az adathordozó azonban a tűzben megsemmisült, így abból nem lehetett hozzájutni információhoz arról, hogy mi idézte elő a tragédiát.

A 30 éves korában elhunyt Lükő Zsoltot a Honvédelmi Minisztérium hősi halottá nyilvánította, és posztumusz hadnaggyá léptette elő. Temetésén részt vett Vadai Ágnes a HM államtitkára, Havril András vezérezredes, a HM vezérkar főnöke és Keleti György, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke.

A gyászszertartáson Takács Tamás őrnagy, az elhunyt alakulatának tábori lelkésze mondott beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!