Közélet

2008.02.26. 08:02

Ma nincs sztrájk, helyre állt a vasúti közlekedés

A kedd hajnali üzemkezdetre állt helyre a vasúti közlekedés a hétfői kilencórás sztrájk után - mondta el Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője.

SZOLJON

Ez tehát azt jelenti, hogy a szerelvények minden vonalon a menetrend szerint el tudtak indulni. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hétfőn nulla órától folytatta a sztrájkot, reggel kilenckor azonban ismét felfüggesztette. Az érdekképviselet vezetője szerint azért, hogy a délutáni tárgyalások idejére helyreálljon a közlekedés, így több eredményt reméltek az egyeztetésen. Megegyezni azonban akkor sem sikerült, a tárgyalások szerdán folytatódnak.

A VDSzSz a MÁV Cargo privatizációs bevételéből minden vasutas dolgozónak nettó 250 ezer forintos egyszeri kifizetést, valamint a kiszervezett cégek dolgozóinak 10 százalékos további bérfejlesztést követel. Ezért még február elején határozatlan idejű országos sztrájkot hirdettek, ezt azóta többször is felfüggesztették.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!