Közélet

2008.02.15. 09:34

Márciusban indul el a szélessávú internet tesztüzeme Mezőtúron

Február 12-én, kedden kistérségi projektértekezletet tartottak Mezőtúron a szélessávú internet kiépítésével kapcsolatban.

SZOLJON

A beruházó, az üzemeltető és a kivitelező cég képviselői megállapodtak abban, hogy Mezőtúron 2008. márciusában elindul a szélessávú internet-szolgáltatás tesztüzeme és a tervek szerint még ugyanebben a hónapban megnyitják az ügyfélszolgálati irodát is a városban. A kivitelezés legelső átadási határideje 2006. december 31. volt. Azóta a tervezési és engedélyeztetési folyamatok elhúzódása miatt már kétszer kellett módosítani a projekt befejezési határidejét.

- Jelenleg a kivitelezés várható véghatáridejét a szerződéses partnerek 2008. június 30-ig látják megvalósíthatónak - mondta Lévai Sándor alpolgármester. A városrészenkénti bekötést követően Mezőtúr teljes belterületén elérhető lesz majd a szélessávú internet-szolgáltatás. Információim szerint összesen ötven hátrányos helyzetű kistérség kapott pályázati lehetőséget hasonló technika kiépítésére. Ebből 2007. december 31-ig csupán egy tudott maradéktalanul elszámolni - hangsúlyozta. 
A márciusi hónapban, ahogy az időjárás megengedi kezdetét veszi a kivitelezési munkálatok utáni járdahelyreállítás is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!