Közélet

2008.02.19. 12:55

Nehéz költségvetési év vár Abádszalókra

Az eddigi legnehezebb év elé néz Abádszalók. - nyilatkozta honlapunknak a település polgármestere.

SZOLJON

Bordás Imre elmondta, hogy a város másfélmilliárdos költségvetését 300 millió forintos forráshiányhiánnyal fogadta el a képviselő-testület. Miközben az árak jelentősen emelkedtek, a tavalyihoz képest csupán 7 millió forinttal több állami támogatást kap Szalók. A szűkös anyagi lehetőségek ellenére sem mondanak le a fejlesztésekről, ehhez több mint 40 millió forintnyi forrást terveztek. A pénzből egyrészt a pályázatokhoz szükséges önerőt biztosítják, másrészt útépítési , illetve településrendezési tervek elkészítésére fordítják.

Napokon belül megszületik a döntés a Kunhegyessel közösen megpályázott szennyvízberuházásról, emellett az iskola és az óvoda épületének bővítését, akadálymentesítését is tervezik. A polgármester hangsúlyozta, hogy az intézmények működése ebben az évben is zavartalan lesz, és nem mondanak le a körülbelül 180 millió forintnyi önként vállalt feladatról sem. A testület úgy döntött, hogy nem lesz létszámleépítés, és a helyi adókat sem emelik. A hiányt hitelfelvétellel és szigorúan takarékos gazdálkodással pótolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!