Közélet

2008.02.29. 10:31

Nem tudnak megegyezni az egészségházról

Amennyiben sikerül megegyezni a feltételekről, Mezőtúron olyan egészségközpontot hoznak létre, ahol az orvosi rendelők és a gyógyszertár is egy helyszínen lesz elérhető.

SZOLJON

A Bajcsy-Zsilinszki út 43. szám alatti, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan értékesítésére pályázatot írt ki a város. A pályázatot két társaság nyerte: a Minipláza Fejlesztő Kft. és a Szirt Invest Befektető és Vagyonkezelő Kft. A vételár 39,8 millió forint. A beruházó egy egészségcentrumot szeretne építtetni orvosi rendelőkkel, védőnői szolgáltatással és gyógyszertárral.
— A folyamatok elindításához meg kell kötni a beruházókkal az adásvételi, az együttműködési és az üzemeltetési szerződéseket — tájékoztatott Mlinárcsek János alpolgármester. — Jelenleg ezen szerződések feltételeiről folytat tárgyalásokat Mezőtúr vezetése a befektetőkkel — mondta az alpolgármester.
Az egészségház a tervek szerint 2009-ben nyitja meg kapuit. Hat háziorvosnak, az összes védőnőnek, valamint az iskola- és sportorvosoknak nyújtana modern, jól felszerelt rendelőintézetet. A beruházás megvalósulásával három önkormányzati ingatlan (korábbi orvosi rendelők) felszabadulna, és azonnali értékesíthetővé válna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!