Közélet

2008.02.11. 11:33

Nincs eredmény - holnap folytatják

Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete valamint a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléseiről, a tárgyalásokat holnap 11 órakor folytatják.

forrás: MTI

A VDSZSZ a hétfőn kilenc órakor kezdődött tárgyaláson változatlanul azt követelte, hogy a vasutasok kapjanak fejenként nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV-társaságok dolgozói számára, a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., illetve a MÁV Gépészet Zrt. munkavállalóinak.

A MÁV Zrt. továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint a szakszervezet követelései szakmailag megalapozatlanok, azoknak jogi és gazdasági alapja nincs.

Az egyeztetést követően Barány Balázs, a VDSZSZ alelnöke azt mondta: lesújtó a helyzet, miközben egyre több helyről azt a visszajelzést kapják, hogy reálisak és jogosak szakszervezeti követelések, a munkáltató egy tapodtat sem mozdul eddigi álláspontjáról. A VDSZSZ szerint a vasúttársaság menedzsmentje sem egységes a szakszervezeti követelés jogosságának megítélésében.

Zsoldos Marianna, a MÁV Zrt. humánerőforrás igazgatója, a munkáltató tárgyaló delegációjának vezetője a tárgyalásról elmondta: meghallgatták egymás érveit, az egyeztetést kedden 11 órakor folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!