Közélet

2008.02.04. 16:43

Örökség-serleget kaptak múlt ápolásáért a fiatal felfedezők

Jászjákóhalmán a László Gergely Felderítő Csapatközösség munkáját a közelmúltban Örökség-serleggel és oklevéllel díjazta a Falvak Kultúrájáért Alapítvány.

SZOLJON

Az alapítvány egyik célja, hogy támogassa az ifjúság hazaszeretetre nevelését, ezért alapították meg néhány évvel ezelőtt az Örökség-serleget, amely elismerést jelent a kulturális örökségápoló ifjúsági közösségek számára. A Kárpát-medencében idén három csapat kapta meg a díjat, s közöttük voltak a fiatal jákóhalmi felfedezők is. A László Gergely Csapatközösség a Magyarország Felfedezői Szövetség részeként működik lassan húsz éve. A közösség tagjai feladatuknak tekintik a hagyományok ápolását Jászjákóhalmán, a magyar történelem nagy sorsfordulóinak a megünneplését.

A csapatban körülbelül húsz fiatal tevékenykedik, akik között nemcsak általános iskolások vannak, hanem középiskolások is. A nagyobbak még általános iskolás diákként kapcsolódtak be a múlt felfedezésébe, de még ma is aktívan közreműködnek történelmünk kutatásában, a hagyományok ápolásában. A fiatalok rendszeresen részt vesznek a helyi Horváth Péter Honismereti Szakkör rendezvényein, segítik a szakkör munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!