Közélet

2008.02.14. 07:41

Pénteken folytatódhat a vasutassztrájk

Ma folytatódnak az egyeztetések a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a MÁV Zrt., illetve a szakszervezet és a MÁV-START között a sztrájkkövetelésről, miután szerdán ismét eredménytelenek voltak a tárgyalások.

SZOLJON

 Eddig semmilyen közeledés nem történt, a VDSZSZ fenntartja, hogy a minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot személyenként a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést kér a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV-társaságok dolgozói számára. A MÁV viszont semmilyen ajánlattal nem állt elő eddig, arra hivatkozva, hogy a követeléseknek sem jogi, sem gazdasági alapja nincs.
A MÁV Zrt. a szerdai egyeztetésen kezdeményezte az elégséges szolgáltatásról történő tárgyalást, de szakszervezet addig nem kíván erről egyeztetni, amíg a kollektív munkaügyi vitában nem haladnak előre. A sztrájk alatti elégséges szolgáltatásról a szakszervezet az 1995-ben kötött megállapodás alapján kíván megállapodni, de erről a MÁV "hallani sem akar". A szakszervezet ma délután nyilatkozni fog a sztrájk folytatásáról, miután a sztrájkot legkésőbb péntekig függesztette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!