Közélet

2008.02.26. 13:36

Többen voltak tavaly kíváncsiak a megyére

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2006 óta ismét önállóan vesz részt a budapesti Utazás kiállításon.

SZOLJON

A 31. nemzetközi idegenforgalmi vásáron ezúttal Szolnokkal és további megyei társkiállítókkal közösen egy 50 négyzetméteres standon jelenik meg a megye — jelentette be Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke. A tisztségviselő a múlt évi eredményeket is ismertette. E szerint tavaly 143 ezer vendég 450 ezer éjszakát töltött, ez 7,6 százalékkal több, mint a 2006-os adat. Az átlagos tartózkodási idő azonban még mindig alacsony, ezért olyan négynapos programcsomagokat kínálnak a megye kistérségei, ami arra ösztönzi az idelátogatókat, hogy ne csak átutazzanak a Jászkunságon.

Ezt segítheti elő egy másik újdonság, az online szállásfoglalás bevezetése is. A megyeszékhely bemutatkozásának célja, hogy minél többen megismerjék Szolnok természeti adottságait és az azokban rejlő idegenforgalmi lehetőségeket. Erről már Szalay Ferenc polgármester beszélt. A városvezető egyebek között a Tiszaligetet, a zenei fesztiválokat, a tervezett nyári színházat és a gulyásfesztivált emelte ki, utóbbit olyan rendezvényként, amely Európa-hírűvé teheti a megyét és Szolnokot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!