Közélet

2008.02.29. 09:33

Új buszokat tesztelnek Miskolcon

A Jászkun Volán Zrt. Plasma típusú midibuszait teszteli a miskolci önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt.

forrás: MTI

A négy jármű március 3-tól egy ideig menetrend szerint is közlekedik kisebb forgalmú vonalakon - közölte Daróczi Magdolna, az MVK marketing csoportvezetője.

A négy midibusz fél éves tesztelésre érkezett az MVK Zrt.-hez a Jászkun Volán Zrt.-től. A járműtípust tavaly már tesztelte a cég, a mostani hosszabb teszt célja a bővebb tapasztalatszerzés - tájékoztatott a csoportvezető.

Közlése szerint a 43 utas szállítására alkalmas 103 kilowatt teljesítményű, E3 környezetbarát motoros autóbuszt a General Sevice Járműjavító, Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szereli össze, az Enterprise Bus Ltd.-vel kötött szerződés alapján.

Ilyen autóbusz közlekedik Szolnokon, Jászberényben, Karcagon és Újszászon is.

Az MVK Zrt. a fél év során figyeli, hogy járműparkjától elütő autóbusz hogyan vizsgázik a miskolciak körében, és hogyan felel meg a miskolci közlekedés kívánta követelményeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!