Közélet

2008.02.06. 11:02

Vasutassztrájk: újabb sikertelen egyeztetési forduló

Eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV között a szakszervezet követeléséről és a még elégséges szolgáltatásról. A VDSZSZ délben a MÁV-Starttal folytatja a tárgyalást, majd ezt követően ülésezik a sztrájkbizottság és dönt a további lépésekről.

forrás: hvg.hu

A MÁV Zrt.-vel való egyeztetést követően Bárány Balázs, a VDSZSZ vezető ügyvivője újságíróknak elmondta: a munkáltató nem ajánlott semmit a tárgyaláson, továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett. Zsoldos Marianna, a MÁV humánerőforrás igazgatója hangsúlyozta: továbbra sem tartják indokoltnak, jogosnak, gazdaságilag teljesíthetőnek a szakszervezet követelését.
 
A MÁV és a VDSZSZ pénteken folytatja az egyeztetést.

Bárány hangsúlyozta: követelésük 11-12 milliárd forintból rendezhető lenne. Hozzátette: a MÁV üzleti tervében 300 milliárd forint szerepel a kiadási oldalon, ehhez képest a VDSZSZ követelése kis hányadot képez. Zsoldos Marianna elmondta, hogy a még elégséges szolgáltatást illetően sem közeledtek az álláspontok. A MÁV álláspontja szerint az elégséges szolgáltatás keretében kiszámítható közlekedést kell biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!