Közélet

2008.02.08. 13:49

Világbajnok mester okította a berényi szakácsokat

Klapka György Szakképző- és Szakiskola keretében működő Gasztro Klub többszörös világ- és európa bajnok mesterszakács vendéget fogadott a napokban.

Banka Csaba

Az egész világot bejárt és gasztronómiai tapasztalatokat gyűjtött Nemeskövi Dénes több napon át elméleti és gyakorlati tanácsokkal látta el a Gasztro Klub tagjait a halételekről. A szakiskola tehetséges diákjait, illetve a város gyakorló szakácsait tömörítő közösség tagjai nagy gonddal ügyeltek a szakember tanácsaira. Bobák József szakoktató, a Jászsági Vendéglátók Egyesületének elnöke elmondta, hogy a klub egyik fő célja, hogy mind teljesebb szakmai ismeretekkel lássák el tagjaikat.  
Az iskola tankonyhája nemrégiben költözött új helyére, amelyet modern konyhai felszereléssel berendezéssel alakítottak ki, az ott megszervezett képzés természetesen az elsajátítottak gyakorlati hasznosításával, tehát ízletes halételek készítésével zárult. A tanultak értékeléséhez — a halételek elfogyasztásához — a szakképző iskola oktatóit, vezetőit, illetve a képző helyek vezetőit is meghívták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!