Közélet

2008.05.24. 09:46

Mezőtúron tartott lakossági fórumot Szekeres Imre

Szekeres Imre honvédelmi miniszter május 23-án, pénteken, Mezőtúron tett látogatást. A mezőtúri lakosoknak a Móricz Zsigmond Könyvtár és Közösség Ház nagytermében tartott lakossági fórumon nyílt alkalmuk kérdéseket intézni a honvédelmi miniszterhez.

Karsai Zita

Szekeres Imre a fórumon kiemelte a kisebbségi kormány működőképességét, melyben a kompromisszumok és a konszenzus lehetőségét látja. A politikus szerint a reformok hatására mind az oktatásban, mind az egészségügyben egy lassú fejlődési folyamat indult meg. A reformok csak lépésről lépésre valósíthatók meg.

- A reformok hatására az oktatásban egy lassú fejlődési folyamatot figyelhetünk meg – vélekedett a honvédelmi miniszter. Fontos feladatunk lesz a jövőben, a felsőoktatásban tanulók többségi arányának humán irányból, reál irányba történő elmozdítása, illetve a szakmával, szakképesítéssel rendelkezők számának bővítése - mondta

Szekeres Imre szerint az egészségügyi reformoknak köszönhetően rendeződtek a biztosítási jogok, ami a rendteremtés első lépése. Mindemellett a reform hozományának tekinti, hogy Magyarországon létrejött egy egészségbiztosítási felügyelet. A miniszter elmondta, hogy a jövőben a gazdasági kérdések kerülnek előtérbe. Honvédelmi miniszterként törekszik a szerződéses katonák támogatási rendszerének bővítésére, az albérleti támogatás kiterjesztésére. A kormány az adószerkezet átalakítására, fejlesztésekre és a munkahelyteremtésre összpontosítja majd figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!