Közélet

2008.06.04. 10:58

A Nyáron elkezdődik a vasúti aluljáró építése

Ez év tavaszán kezdődtek el a Mezőtúr – Gyoma vonalszakasz pályaépítési munkái.

Karsai Zita

A munkálatok befejezését követően 160 km/h-s sebességgel közlekedhetnek majd a szerelvények ezen a szakaszon. A pályaépítés részeként felújításra kerül a Hortobágy-Berettyó-főcsatorna felett átívelő vasúti híd, valamint megépül az új aluljáró a mezőtúri állomás mellett. A híd felújítása alatt fokozott óvatosságra intették a környéken sportolókat, futókat.
- A Nemzeti Közlekedési Hatóság Kiemelt Ügyek Igazgatósága megadta a létesítési engedélyt a Szajol-Lőkösháza országos jelentőségű vasúti pálya, Mezőtúr állomásán létesítendő gyalogos aluljáró számára – tájékoztatott Vajjon Zoltán közműfenntartási szakmérnök, vezető tanácsos. A gyalogos aluljáró közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Székeskert városrésszel, a gyalogosok könnyebb, biztonságosabb átjutását szolgálva. – tette hozzá.
A beruházás terhére megvalósuló aluljáró Székeskert felőli kivezetéséhez kapcsolódó gyalogjárdát az önkormányzatnak kell megépítenie, és összekötnie a Munkás utca meglévő gyalogjárdájával. Az aluljáró építését előreláthatóan 2008. júliusában kezdik el. A vonalszakasz pályaépítési munkálatai várhatóan 2009. végére fejeződnek be.

Címkék#Karsai Zita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!