Közélet

2008.06.04. 11:10

Felújításokat hoztak az intézményátszervezések Mezőtúron

Az előző években végrehajtott intézményátszervezések anyagi forrást teremtettek a Városi Óvoda épületegységeinek felújításához, környezetük megszépítéséhez.

Karsai Zita

A Kiss János úti óvodában a szakemberek festettek, parkettáztak, ezután pedig vakolnak és kőporoznak majd. Az itteni munkálatokat az óvoda karbantartói végzik, ily módon nincs szükség külső vállalkozók bevonására. Az újvárosi városrészen egy szépen felújított többszintes óvodaépület fogadja majd a gyermekeket szeptembertől. Az átszervezés lehetővé tette, hogy egy épületben működtessék e városrész óvodáját, így szervezhetőbbé téve a munkát. Mindezek mellett van olyan óvoda, ahol a környezet szépítése szülői összefogással valósulhatott meg. A Rákóczi úti oviban 20-25 szülő, óvodapedagógusok és dajkák segítségével kerítést festett, virágokat ültetett, sövényt és füvet nyírt.

- A Városi Óvoda megújult intézményeiben szeptembertől előreláthatólag 620 gyermek kezdi majd meg az évet – mondta Mlinárcsek János alpolgármester. Két csoporttal többet indítunk, mint tavaly. Változás lesz, hogy a halmozottan hátrányos gyermekeket nem elkülönítve, szegregáltan nevelik, hanem integrálják őket, elosztva a létszámot a csoportok között – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!