Közélet

2008.06.18. 09:22

Hamarosan épülhet a túri kutyamenhely

Több mint egy év várakozás után a Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesülete megkapta az állatmenhely kialakításának engedélyes építési tervét.

Karsai Zita

A mezőtúri állatmenhely a Szarvasi út mellett, egy összesen egy hektár nagyságú területen épül majd fel. Az előzetes tervek szerint negyvenöt fedett kutya kennelt alakítanak ki a területen, melyeket „u-alakban” helyeznek el. A középen maradt szabad területen az egyesület tagjai egy játszóházat szeretnének létrehozni a gazdára váró ebek számára. A menhely kivitelezésének költsége körülbelül tizennégymillió forint. Számos helyi vállalkozó, szakemberek, illetve segédmunkások felajánlották önkéntes segítségüket az építkezésen.

 

- Nagy könnyebbség számunkra, hogy sok mezőtúri szakember biztosította egyesületünket társadalmi segítségnyújtásról a menhely felépítése során – mondta Csoma Mihály, a Kóborka elnöke. Reményeink szerint a kivitelezési munkálatok már a júliusi hónap első felében elkezdődhetnek – tette hozzá.

 

A kutyamenhely nemcsak óvóhely lenne az elkóborolt, vagy utcára rakott ebek számára, de az egyesület aktivistái törekszenek arra, hogy átmeneti otthont teremtsenek az elárvult kedvenceknek.

Címkék#Karsai Zita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!