Közélet

2008.06.12. 10:40

Tagintézmény lesz a túri művészeti iskola

A 2008/2009-es tanév változásokat hoz a mezőtúri művészeti oktatásban. A Bárdos Lajos Művészeti Iskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a következő tanítási évtől a Városi Általános Iskola tagintézményeként működik majd tovább. A közös munkáról, valamint az együttműködés feltételeiről folyamatosak a tárgyalások.

Karsai Zita

- Hamarosan megszületik a megszüntető okirat, ami azért szükséges, hogy elindulhassanak a tagintézménnyé nyilvánítás első lépései – mondta Karapancsevné Jász Ildikó, a művészeti iskola igazgatója. Kicsit fáj a szívünk, de úgy gondolom a tagintézményi szerepkör pusztán formalitás. A Bárdos Lajos Művészeti Iskola - Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szakmailag továbbra is önálló marad, illetve az iskola is a már megszokott telephelyen folytatja működést – tette hozzá.

Az átszervezésektől hatékonyabb együttműködést és szorosabb kapcsolatot remélnek az általános iskola és a művészeti iskola vezetői. A következő tanévben nem szeretnének tanszakokat megszűntetni a művészeti intézményben, sőt arra törekszenek, hogy a töredékszakokat is meg tudják tölteni. Ilyen például a mélyrezes és magasrezes, vagy a fuvola tanszak.

Címkék#Karsai Zita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!