Közélet

2008.06.22. 19:25

Zalai siker a karcagi döntőn

A szombati kánikulában igazán nem volt könnyű a csapatoknak teljesíteni a karcagi IV. Ifjúsági Tűzoltó Verseny döntőjén a 400 méteres váltófutást és a 75 méteres akadálypályát. A lányok, fiúk azonban derekasan helyt álltak.

DE

Mára az is kiderült, hogy ismét a Zala megyei Becsehely ÖTE lánycsapata nyerte a versenyt. A karcagi döntőn harmincnyolc csapat versengett a jövő évi ostravai továbbjutásért. A fiúk versenyét pedig a Letenye ÖTE csapata nyerte, így ők is ott lesznek a csehországi megméretésen. A városháza előtt megtartott eredményhirdetésen az érmeket és serlegeket dr. Bende Péter tűzoltóvezérőrnagy, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke adta át a győzteseknek.

Az ünnepség keretében vette át a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Tűzbiztonságáért Díjat dr. Fazekas Sándor karcagi polgármester is. A Tűzvédelemért Alaptvány megbízásából a díjat Csomós Mátyás ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója adta át részére. A színvonalas tűzoltóverseny rendezéséért dr. Bende Péter pedig emléktáblát adott át Lévai Kálmán alezredes, karcagi parancsnoknak.

A szervezők a váltófutásban, az akadálypályán és a tábori olimpián elért 1-3. helyezést a leány és a fiú csapatok számára is külön díjazták. Az országos döntőn való részvételért a határon túli Bácskossuthfalváról, Kassáról, Eszékről, Székelykeresztúrról és Csíkszentkirályról érkezett csapatok is elismerést vettek át. Több szervezet különdíjakat is átadott a legjobban versenyző csapatoknak. A Karcagi Diáktűzoltó Szövetség lánycsapata a tábori olimpián 3. lett, s a díj mellé megkapták az OKF különdíját is Jádi Zsuzsa alezredestől. A JNSZ Megyei Önkormányzat különdíját a pusztamonostori leánycsapat vette át Kovács Sándor alelnöktől. A 2010-es ifjúsági tűzoltóverseny Pusztamérgesen lesz, így a verseny zászláját tegnap nekik adták át a karcagiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!