Közélet

2008.07.16. 18:22

Az Öregfiúk válogatottja küzd az autista kisfiú életéért

Hamarosan nemes célért mérkőzhet meg egymással a magyar öregfiúk válogatottja a Nemzeti Sport csapatával. A mérkőzés bevételét ugyanis egy 9 éves beteg törökszentmiklósi kisfiú, Kóródi Misike gyógykezelésére ajánlották fel.

NG

A kisfiúval Polonkai Zoltán a magyar öregfiúk válogatott egyik játékosa
találkozott még két éve, amikor kisfia a Hetényi Géza kórházban feküdt
Misikével egy szobában. Misi autista, dongalábbal, lyukas tüdővel és
szívvel született, több komoly műtéten van már túl azóta.

Ha teheti elmegy kedvencei meccsére

A Szolsüt és Magyar Labdarúgó Szövetség Öregfiúk válogatottja 2006 júliusában barátságos labdarúgó mérkőzést játszottak a szolnoki Véső úton. Akkor Misike végezte el a kezdőrúgást, amely óriási örömöt okozott neki.

Azóta az öregfiúk több helyen is megfordultak a megyében. A Miklóshoz közeli helyszíneken Misike rendszeresen ott van és szorít kedvenceinek.

Kóródiné Mónika, Misike anyukája erején felül küzd, hogy kisfia egy baj mellett is teljes életet tudjon élni. Noha a sors ott sújtotta a családot, ahol tudta. Mónika korábban egy egészséges kisbabáját veszítette el egy durva orvosi hiba miatt. Misikével hónapokat töltöttek el kórházban a szívműtétek miatt, közben váratlanul elhunyt Mónika édesapja. Mikorra hazatértek, elhagyta őket az apa. Az öregfiúk válogatott úgy döntött, hogy Misikét addig segítik, amíg tudják. Nyitottak neki egy számlaszámot, amire azonban még minimális összeg érkezett csak, noha az öregfiú mezein ott szerepel a szám, s ahol megfordulnak láthatja azt a közönség.

— Misike szinte a nevét sem tudja kimondani, viszont a csapatunk tagjait
kivülről fújja — mondta el Polonkai Zoltán, az öregfiúk válogatott oszlopos
tagja, egyben a család mentora, segítője. — Egy nap vagy hússzor,
harmincszor megnézi felvételről a meccseinket. Amikor először találkoztam Misikével úgy éreztem valahogy segítenem kell rajta, hiszen szegény elég sokat szenved attól a rengeteg betegségtől, fogyatékosságtól. Rendszeresen hordom őket Szegedre kórházba, mert vonattal nem tudnák megoldani az utazást. Misike már be se száll más autójába csak az enyémbe, egyszer ugyanis karamboloztak, amikor betegszállító vitte őket.

Polonkai Zoltán elmondta, hogy életében először megy nyaralni Misike a
Balatonra. Ezt követően a közeljövőben terveznek egy jótékonysági
mérkőzést, amelynek a bevételét a kisfiú kezelésére ajánlanák fel.

válogatottja a Nemzeti Sport csapatával. A mérkőzés bevételét ugyanis egy 9 éves beteg törökszentmiklósi kisfiú, Kóródi Misike gyógykezelésére

ajánlották fel. NG Ha teheti elmegy kedvencei meccsére A Szolsüt és Magyar Labdarúgó Szövetség Öregfiúk válogatottja 2006 júliusában barátságos labdarúgó mérkőzést játszottak a szolnoki Véső úton. Akkor Misike végezte el a kezdőrúgást, amely óriási örömöt okozott neki.

Azóta az öregfiúk több helyen is megfordultak a megyében. A Miklóshoz közeli helyszíneken Misike rendszeresen ott van és szorít kedvenceinek. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!