Közélet

2008.07.24. 20:36

Elkezdődhet a számolgatás a felsőoktatásra jelentkezőknek

Nyilvánosságra hozták az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján az idei felvételi ponthatárokat.

Mészáros G.

Mezőtúron a Szolnoki Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Falkultás nappali, államilag finanszírozott mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök szakon 169, ugyanezen a szakon leendő költségtérítéses hallgatóként 160 pontot kellett elérni a felvételhez.

Nappali tagozaton, államilag finanszírozott gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakon 262, míg a levelező tagozatra 286 pont az alsó határ. Nappali tagozaton, államilag finanszírozott mezőgazdasági mérnök szakon 182 pontnál húzták meg a vonalat. A fakultáson a nappali, költségtérítéses műszaki menedzser szakra 160 ponttal lehetett bejutni.

Szolnokon, az Üzleti Fakultáson a nappali, államilag finanszírozott turizmus-vendéglátás szakon legalább 361 pontra volt szüksége annak, aki ide akart bekerülni. A legmagasabb ponthatár, 409 pont a nappali, államilag finanszírozott nemzetközi gazdálkodás szakon volt, míg a nappali, államilag finanszírozott kereskedelem-marketing szakon 402 pont mindenképp kellett a sikerhez. Költségtérítéses, levelező kereskedelem és marketing szakon pedig 160 pontra volt szükség a bejutáshoz.


A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karán Jászberényben nappali, államilag finanszírozott andragógia szakra 344 ponttal lehetett bekerülni. Itt ez volt a legmagasabb ponthatár. A második legtöbb pontot igénylő szak a nappali, államilag finanszírozott informatikus könyvtáros volt, ahol 286 pontra volt szükség a sikeres felvételihez. A nappali, államilag finanszírozott szociális munkás szakon is bizonyítani kellett a jelentkezőknek, akiknek legalább 214 pontra volt szükségük.

A ponthatár a nappali tagozatos tanító szakon volt a legalacsonyabb — mind az államilag finanszírozott, mind a költségtérítéses képzésre jelentkezőknek 173 pont volt a bejutási küszöb. Ugyancsak 173 pontot kellett elérniük a napali tagozatos, költségtérítéses szociális munka szakra jelentkezőknek.

További információk: www.felvi.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!