Közélet

2008.07.15. 16:33

Heteken belül elkészül a berényi kórház felújítása

Közel 1,1 milliárd forintot költöttek el az elmúlt hónapokban a jászberényi Szent Erzsébet Kórház felújítására, bővítésére.

BCs

Dr. Kárteszti Márta főigazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy ez idő szerint a szülőszoba, a császár-műtő, illetve a szülészeti nőgyógyászati osztály gyermekágyas részében a felújítás utolsó munkálatainál tartanak már a kivitelezők. A felújítás egyéb munkálataival már elkészültek.

Az eredeti tervek szerint a munkákkal már május elejére el kellett volna készülni, viszont a régi épület felújításakor előre nem látható, nem tervezhető plusz feladatokat is be kellett iktatni. Emiatt módosították a szerződést, így az új határidő szerint július végére kell elkészülni a létesítményeknek. A főigazgató asszony szerint az új határidő már tartható lesz. A beruházás ünnepélyes átadására augusztusban sor kerülhet.

A fejlesztés eredményeként megújult, bővült a belgyógyászat, új helyre kerül a szülészet nőgyógyászat, megújult a sterilizáló épülete, átalakult a gégészeti rendelő, a röntgen és az ultrahang részlege. A mostani felújítással lényegében befejeződik a Szent Erzsébet Kórház közel egy évtizede tartó, három nagy egységben végrehajtott rekonstrukciós programja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!