Közélet

2008.07.02. 13:56

Mezőtúr is módosítana a segélyezési rendszeren

Mezőtúr Önkormányzata a monoki polgármester nyílt levelére reagálva egyetértését fejezte ki a szociális segélyezési rendszer, a munkanélküli ellátások, valamint a gyermekvédelmi és családtámogatási rendszer átalakításával.

SZOLJON

A képviselő-testület támogatja a szociális segélyhez jutás feltételeinek szigorítását, illetve azt, hogy a segélyezetteket az állam visszavezesse a munka világába. Mindezek mellett szorgalmazzák, azt is, hogy a gyermekvédelmi – és a családtámogatáshoz jutás feltétele legyen a gyermekek közoktatásban való részvétele.

- Probléma, hogy segélyezésre túl sokat költ a magyar állam, közcélú foglalkoztatásra viszont meglehetősen kevés forrást kapnak az önkormányzatok – vélekedett Mlinárcsek János alpolgármester. Ezen az arányon mindenképpen változtatni kellene. Mezőtúron körülbelül nyolcvan-kilencven embert foglalkoztatnak folyamatosan közcélú munka keretében, és megközelítőleg nyolc-kilencszázan élnek segélyből. Megérett a rendszer a változtatásra – tette hozzá.

 A városvezetés célja a segélyekre fordított kiadások csökkentése, hogy az így felszabadított forrásokat közcélú, közhasznú munkavégzésre fordíthassák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!