Közélet

2008.07.06. 14:43

Nyáron is kapnak melegételt a gyerekek

Immár negyedik éve szervezi és bonyolítja le a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat a gyermekek szociális nyári étkeztetését.

TR

A programhoz szükséges állami forrásokat az önkormányzat veheti igénybe, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult tíz év alatti gyermekek étkeztetésére. Mint ismeretes az iskolák a nyári időszakra nem kapnak erre a célra normatívát, ezt pótolja ez a program.

A településen egy gyermek ebédje 350 forintba kerül, így a rendelkezésre álló keretből ezen a nyáron 158 gyermek étkeztetését lehet megoldani. Az étkeztetés harminc munkanapra vonatkozik, így július 1.től augusztus 11.-ig kapnak meleg ebédet az érintettek.

Mint azt Deák Gabriella intézményvezetőtől megtudtuk, az 1,659 millió forintba kerülő program 10 százalékát az önkormányzat biztosította. A jelentkezés önkéntességi alapon működik, de az igényeket mindig ki tudták elégíteni, senki sem kellett elutasítan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!