Közélet

2008.08.25. 12:58

A bikinis lányok sem vonzották a látogatókat a Tisza-tóhoz

Bármennyire is felkészítették, bárhogyan is fejlesztették, az abádszalóki Tisza-tó Strand idén nem zár olyan eredménnyel, mint tette azt az elmúlt évben.

Mészáros Géza

Kovrig Zoltán, a Tisza-tó Strand vezetője a nyár elején arról számolt be, hogy az idénykezdet előtt két alkalommal is vízminőség-vizsgálatot tartottak a szabad vizű strandon az illetékes hatóságok, és mindkétszer kiváló minősítést kapott a Tisza-tó. Megkapta a Kék Hullám Nemzetközi Strand védjegyet is, amely által újabb pályázati ablakok nyílhattak meg a térség fejlesztésére.
[caption id="" align="alignright" width="200"] Szépségverseny is várta a látogatókat
[/caption]
Tiszai homokkal töltötték fel a part egy részét, hogy a vendégeknek kényelmesebb vízbe jutást biztosítsanak. A zöld területet folyamatosan nyírták, a szúnyog- és a kullancsirtás is eredményesen lezajlott. Idén korszerű térfigyelő rendszerrel egészítették ki a biztonsági rendszert, miközben az egyéb biztonsági szolgálatot Doszpot Péter cége biztosította. Az Abádszalóki Nyár ez évi rendezvénysorozata ezúttal is sokoldalú, minden korosztály és stílusirányzat igényét kielégítette. Harminckét vállalkozó sorakozott fel a parton különféle szolgáltatásaival. Az illemhelyiségek, vizesblokkok tisztántartása, karbantartása folyamatos volt. Mintegy ezer virágpalántát helyeztek ki, kialakítottak egy új sétálóutat, hogy a járművel érkezők ne zavarják a gyalogosforgalmat. Azaz, minden rendelkezésre állt az eredményes, kulturált vendégmarasztaló szezonhoz.

— Nem zártunk olyan évet, mint tavaly — szögezte le a tényt érdeklődésünkre Kovrig Zoltán. — Az igazi nyár későn érkezett, s rövid volt. A hideg, esős júliusban elmaradoztak a vendégek. Hosszabb, kitartóbb meleg, kánikulai idő idén nyáron nem is volt. Akadt, hogy programdús hétvégére érkezett meg a fázós, csapadékos hőmérséklet, távoltartva a szolgáltatásokat igénybevevőket. A beléptetőrendszerünk adatai szerint, míg az elmúlt évben 102 ezren látogatták a strandot, addig idén ez a szám csak 86 ezer. A hazai vendégek közül a keleti országból, a vékonyabb pénztárcájú emberek érkeztek a Tisza-tóhoz, és a küföldiek, főleg a németek és a lengyelek jelenléte is 25-30 százalékos elmaradást jelez.

Elsősorban a hosszú hétvégés idegenforgalom jellemezte a 2008-as abádszalóki nyarat, s az is tapasztalható volt, hogy a turisták kevesebb vagy szerényebb szolgáltatást igényeltek, s mindez a hazai gazdaság, illetve a lakossági anyagi helyzetét hűen tükrözi. Noha, hivatalosan még nem fejeződött be Abádszalókon az idei nyári szezon, talán csak annyi pozitívumot tudok mondani, hogy a Tourist Police és Doszpot Péterék jelenléte miatt a közbiztonsági adatok jelentősen javultak, valamint komolyabb balesetek sem történtek a strand területén, mint akadtak az elmúlt években — mondta a strandvezető.
Abádszalókon augusztus 30-án zárul a hivatalos idény, azonban még szeptemberben is folyamatosan rendezvények nyújtanak kikapcsolódást a „last minute”-es vendégeknek.

Még hátralévő abádszalóki programok

Augusztus. 30. Vásártér: Országos kirakodó és állatvásár

Augusztus 30. Tiszató Strand, Vízisípálya: Wake board Kábelpályás házi verseny

Augusztus 30. Szabadtéri Színpad: Nyárbúcsúztató buli a Black Birds Együttessel

Szeptember 27.: A Város Napja

Szeptember 27.: Szüreti felvonulás és bál

Augusztus 30. Tiszató Strand, Vízisípálya: Wake board Kábelpályás házi verseny

Augusztus 30. Szabadtéri Színpad: Nyárbúcsúztató buli a Black Birds Együttessel

Szeptember 27.: A Város Napja

Szeptember 27.: Szüreti felvonulás és bál

Szépségverseny is várta a látogatókat -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!