Közélet

2008.09.17. 14:47

Negyedórás jegy és szombatonként ingyenes parkolás Szolnokon

Szombaton ingyenes lesz a parkolás; hétköznapokon negyedórára is váltható parkolójegy; egy háztartás két autóra is válthat kedvezményes éves bérletet — tudtuk meg Szalay Ferenc sajtótájékoztatóján.

MG

A polgármester elmondta, a városvezetés az augusztus 1-én életbe lépett parkolási rendre vonatkozó változtatások tapasztalatait összesítette, s ez alapján terjeszti elő az említett módosításokat a szeptember 25-i közgyűlés elé. Amennyiben a képviselő-testület ezt megszavazza, úgy már október elsejétől lép hatályba a rendelet.

A csatornarendszerhez nem csatlakozó háztartások számára jelentős változás lehet, hogy amennyiben a közgyűlés áldását adja a tervezetre, köbméterenként nettó 1.750 forintra csökken a szennyvízszippantás díja. Ez az egyedüli költség, mely az ingatlan tulajdonosát terheli. Ez a rendelet is október elsejétől lehet hatályos.

A szolnoki közgyűlés a távfűtés díjának változásáról is tárgyal. A szolgáltató Alfa Nova Kft. az előzetes egyeztetéseket követően a fűtési alapdíjat 7 százalékkal, a melegvíz alapdíját pedig 4,6 százalékkal kívánja emelni, melyek nem haladják meg az éves infláció mértékét.

Csomós Mátyás ezredes, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a városházi sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a megyeszékhely szeptember 21—22-én egy nagyszabású nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlatsorozat egyik állomása lesz. Az eseményen tíz ország négyszáz fővel és 63 járművel Szolnok nyolc helyszínén hárítja el az imitált veszélyhelyzeteket. A kijelölt szektorokban élet- és műszaki mentés, veszélyes anyag eltávolítás, légi-, közúti- és vasúti balesetelhárítás, lég- és víztisztító-, valamint drogprevenciós programok zajlanak. Ezen felül a Kossuth téren egy mobil kórházat is felállítanak, ahol véradást szerveznek, de különböző lakossági egészségügyi felmérést is végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!