Közélet

2008.10.24. 18:07

Gázrobbanás után segített a családnak a falu

Nemrég szabályosan felrobbant a háza a pusztamonostori Pap Istvánnénak. A tetőszerkezet megemelkedett, az egyik fal kidőlt, több ablak kitört és a bejárati ajtó is kiszakadt. Hogy most mégis van hol lakniuk, csak is a falubelieknek köszönheti.

Banka Csaba

Egy életre megemlegeti 2008 október elsejét a monostori Pap Istvánné Erzsike néni. Mindennapos munkáját végezte a konyhában, amikor észrevette, hogy a gáztűzhely lángja kialszik.

Az önkormányzat is támogatást szavazott meg

A helyi képviselő-testület felhatalmazását követően Sári Ferenc polgármester a napokban önkormányzati gyorssegélyt adott át az idős asszonynak, hogy a még hátralévő munkákat is finanszírozni tuja a család.

— Több mint negyven éve főztünk a gáztűzhelyen. Azóta mindig én cserélem ki a gázpalackot is ha kifogyott. Azon a napon is nekiláttam a munkának. Nem tudom pontosan mi történt, de amikor lecsavartam a palack fedelét, szinte azonnal felrobbant. A detonáció ereje Erzsike néni házának tetőszerkezetét megemelte, az egyik házfal szinte teljesen ledőlt, több ablak betört, és a bejárati ajtó is kiszakadt. A szerencse a szerencsétlenségben, hogy sem az idős asszony, sem a házban tartózkodó fia nem szenvedett komolyabb sérülést. Az épület azonban megsínylette a robbanást.

— Nem tudtam, hogy mitévő legyek, szerencsére a család, és nagyon sok ismerős a segítségünkre sietett. Vásároltunk is anyagot az újjáépítéshez, de faanyagot, cserepeket, vályog téglát kaptunk is barátoktól, helyi vállalkozóktól.

Az idős asszony unokája, Takács Norbert a helyi TIG telep egyik alkalmazottja, helyi önkéntes tűzoltó. Munkatársai, az egész brigád és az önkéntes tűzoltó társak is ott voltak, amikor a tető helyreállítását, a cserepezést kellett megcsinálni.

— Nem gondolkodtunk sokáig a dolgon — mondták a brigád tagjai. — Az egyik társunknak segítségre volt szüksége, így megbeszéltük ki mikor ér rá és mentünk is — emlékezett Bója László. — Két napig tartott a munka, mindkét alkalommal sokan eljöttek — tette hozzá Bognár Sándor. Török Sándor pedig azt emelte ki, hogy senkit sem kellett noszogatni, jó ütemben haladt az új tető elkészítése. — Az az alapja mindennek — hallottuk még tőle —, hogy ha baj van akkor segítünk a másikon, ez nem lehet kérdés közöttünk. Jenes János pedig azt világította meg, hogy a segítségnyújtás mindenkinek jól esik. — Tudjuk, hogy ha nekünk volna problémánk, akkor is segítenének a többiek.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!