Közélet

2008.10.06. 13:50

Jövő héten érkezik az influenza elleni vakcina

Jász-Nagykun-Szolnok megye lakosai számára ebben az évben 51 ezer adag térítésmentesen felhasználható influenza elleni oltóanyag biztosított, tájékoztatott Dr. Faragó Éva regionális járványügyi osztályvezető. Az oltóanyag a jövő héten érkezik az ÁNTSZ kistérségi intézeteibe, ahonnan a háziorvosi és házi-gyermekorvosi rendelőkbe szállítják ki azt a jövő hét végéig.

B. B.

Ebből az oltóanyagból részesülhetnek a rizikócsoportba tartozó személyek (például életkoruktól függetlenül, de 3 évesnél idősebb, krónikus szív-, keringési, légzőszervi, vesebetegségben szenvedők, cukorbetegek, betegség vagy orvosi kezelés miatt csökkent immunitásúak, ápolást, gondozást nyújtó intézmények, rehabilitációs intézmények, átmeneti elhelyezést nyújtó intézmények, lakóotthonok, vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt bármely korú személyek, tartós szalicilát-kezelésben részesülő gyermekek és serdülők, valamint egészségi állapotuktól függetlenül a 60 éven felüliek).
A fenti kockázati csoportokat a fertőzés átvitele révén veszélyeztető egészségügyi, szociális intézmények dolgozói szintén részesülhetnek a  térítésmentes influenza elleni védőoltásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!