Közélet

2008.10.01. 18:36

Kiírták az ösztöndíjpályázatot, Sopronba vezet a tanulmányút

A szolnoki önkormányzat az Oktatási Minisztériummal együttműködve október elsejével kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot, egyrészt a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára, másrészt a felsőoktatási hallgatók részére — tudtuk meg a szerdai városházi sajtótájékoztatón dr. Kállai Mária alpolgármestertől.

SZOLJON

A pályázatokra az állandó szolnoki lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek. A helyi önkormányzat idén erre a programra 16 millió forintot különített el. A nyertes pályázók az 5000 forint állami támogatás mellé a várostól további 6700 forint ösztöndíjat kapnak. Pályázni október 31-ig lehet, az űrlapokat a polgármesteri hivatalban lehet igényelni, és itt kaphatnak tájékoztatást is az érdeklődők a feltételekről. Kállai Mária alpolgármester a jövő héten zajló, az önkormányzat által fenntartott intézmények vezetői, illetve polgármesteri „közszolgák” számára szervezett tanulmányútról is szólt a tájékoztatón. Elmondta, az elmúlt évben Kaposvárott jártak az intézményvezetők, idén pedig Sopronban cserélnek tapasztalatot, s tájékozódhatnak a közszolgálatiság helyi sajátosságairól.

Ösztöndíjpályázatot, egyrészt a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára, másrészt a felsőoktatási hallgatók részére — tudtuk meg a szerdai városházi sajtótájékoztatón dr. Kállai Mária alpolgármestertől. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!