Közélet

2008.11.21. 17:26

A válság nem írhatja felül a történelmi megállapodást

Nem eshet áldozatul a gazdasági válságnak az a megállapodás, amelyet a nyár folyamán írt alá a kormány és a közúti közlekedési szolgáltatók érdekképviseletei.

B. J.

Az egyezség az ágazat versenyképességének javítását szolgálja — emlékeztetett Szolnokon, a szervezet pénteki regionális tagi találkozóját megelőző sajtótájékoztatón a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete — NiT Hungary ügyvezető főtitkára. Dittel Gábor szerint éppen ezért az érintett munkáltatók jelentős részének létkérdés a beígért állami segítség, amely ráadásul nem kerül annyi pénzébe az országnak, amelyet megtakarítva könnyebb lenne átvészelni e nehéz időszakot.

A paktum részleteiről szólva a vezető elmondta: a legfontosabb, hogy célzott intézkedésekkel orvosolható az a krónikus munkaerőhiány, amely a rendszerváltás óta jellemzi a gépjárművezetői hivatást. A megállapodásnak köszönhetően ugyanis éppen a borsos árú — akár 800 ezer forintra is rúgó — képzés rendszerének hatékonyabbá tételére és finanszírozására sikerült megoldást találni. Ezt erősíti az a napokon belül megnyíló 150 milliós keret is, amelynek révén a pálya iránt vonzalmat érző fiatalok ingyen juthatnak hozzá a kamion-, illetve autóbuszsofőri végzettségekhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!