Közélet

2008.11.17. 14:27

Electrolux akadémia az egyetemen

Az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója, Takács János, valamint a Miskolci Egyetem rektora dr. Patkó Gyula együttműködési megállapodást írt alá Jászberényben.

BCS

A megállapodás részeként az egyetemen folyamatosan tájékoztatják a hallgatókat az Electrolux tevékenységéről, fejlesztési irányairól, közöségi programokat szerveznek, közös beiskolázási tájékoztatókat tartanak a Jászberényi középiskolákban, illetve folyamatosan tájékoztatják a vállalat dolgozóit az egyetem által kínált felnőttoktatási lehetőségekről. Mindezek mellett az egyik legfőbb pontja az együttműködésnek az úgynevezett Electrolux Innovációs Akadémia létrehozása a Miskolci Egyetemen. Ennek keretében erősítik a mérnökképzés gyakorlati szakaszát, ösztöndíj-programot indítanak az egyetem hallgatói részére, illetve együttműködnek a rövid és hosszútávú kutatás-fejlesztési tevékenység összehangolásában. Létrehoznak egy Electrolux Akadémiai díjat az egyetem legjobb gépész és informatikus hallgatói számára.

— Korszerű egyetemi oktatás, korszerű kutatás-fejlesztési tevékenység nélkül nem képzelhető el, ezért is nagy jelentőségű amegállapodás — emelte ki dr. Patkó Gyula rektor az aláírás alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!