Közélet

2008.11.18. 12:16

Rövid hírek Karcagról és környékéről

DE

Játszóházat szerveznek a bereki gyerekeknek

A berekfürdői Bod László Művelődési Házban Nagy Emese vezetésével idén is több játszóházat tartottak, ahol a gyerekek mesét hallgattak és szőttek, zenéltek és kézműves foglalkozásokon vettek részt. A következő játszóház november 22-n 14 órától lesz. Az Őszi képek foglalkozáson ablakdíszeket készítenek, énekelnek, táncolnak. Az intézmény most egy pályázaton remél 300 ezer forintos támogatást, hogy 2009-ben is lehessenek minden hónapban hasonló játszóházak.

Galambok százait mutatják be Madarason

A V249. számú Kunsági Galamb és Díszmadár Egyesület szervezésében november 22-23-án galambkiállítás lesz a kunmadarasi művelődési házban. A helyi és környékbeli kiállítók mellett az ország számos pontjáról érkeznek ide tenyésztők. Így az érdeklődők több száz szebbnél szebb galambot láthatnak majd a hétvégén.

Tanári továbbképzésekre pályáznak

A karcagi önkormányzat pályázatot nyújtott be a megyei közoktatási közalapítványhoz a pedagógusok továbbképzése, módszertani ismereteinek megújítása és a közoktatási intézmények taneszköz-ellátottságának javítása témakörökben.

Karcag is támogatta a kárpátaljai főiskolát

A karcagi képviselő-testület korábbi ülésén úgy döntött, hogy támogatja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát. A város a főiskola felújításához 200 ezer forintot biztosítottak a nyáron. A főiskolához ősszel meg is érkezett a támogatás, melyet azóta fel is használtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!