Közélet

2008.12.30. 09:51

Egyre több polgárőr járőrözik a megyénkben

Az elmúlt évekhez hűen idén is Jászfényszarun tartotta értékelő óévbúcsúztatóját a polgárőr szövetség megyei szervezete. A találkozón jelen volt többek között dr. Simon Tamás, megyei rendőr főkapitány, Csomós Mátyás, a megyei katasztrófa-védelmi igazgatóság vezetője, Kiss János, a megyei közgyűlés alelnöke és Szatmári Gyula, a polgárőr szövetség országos elnöke is.

Mészáros G.

Kolozsi József megyei elnök beszámolójában hangsúlyozta, Jász-Nagykun-Szolnokban erősödött a mozgalom, a taglétszám is emelkedett, és térségünkben a polgárőrök elismertsége is növekedett. A 2008-as év végére mintegy 3700 fős a regisztrált állomány. Megyénk polgárőrei társadalmi munkában végzett tevékenysége meghaladta éves szinten a 200 ezer órát. A korábbi években „gépjárműadományokkal” gazdagodott a szervezet, idén más technikákat kapott támogatásként. Így rendelkezik immáron egy korszerű mobil kreszparkkal. Továbbá két kismotort és két gyermekkerékpárt is kaptak a polgárőrök, tanítva segítve ezzel is a fiatalok szabályos és biztonságos közlekedését. Öt új számítógépet az országos szövetségtől kapott a megye, de — ahogy Kolozsi József fogalmazott — szívesen fogadnának bárkitől használt gépeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!