Közélet

2008.12.09. 14:41

Vágányzár: december 13-ig másképpen közlekedhetnek a vonatok

A december 14-én életbe lépő új vasúti menetrenddel kapcsolatban kiderült, az ország keleti részén számos járat közlekedését korlátozzák, adott esetben törlik a menetrendből. Sokan azonban már most (december 14 előtt) azt tapasztalják, hogy például megyénkben, Szolnokon is vannak negatív változások. Vajon miért?

SZOLJON

— A változások az érvényben lévő vágányzár miatt lehetnek — tájékoztatták lapunkat a MÁV-START Zrt. sajtóosztályán. — A vágányzár Budapest-Nyugati pályudvar—Cegléd—Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza és a Budapest—Szeged vasútvonalon december 13-án éjfélig tart. A vágányzári menetrend miatt a Nyugati pályaudvarról valamennyi InterCity vonat hét perccel korábban indul Szeged, Debrecen és Nyíregyháza irányába.

A Nyíregyháza–Záhony, és a Hódmezővásárhely felé induló és onnan érkező gyorsvonatok kerülő útirányon, Újszászon át közlekednek. Ezek a távolsági gyorsvonatok Budapest Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd állomásokat nem érintik. A vonatok indulási ideje eltérhet a fentiek szerint érvényben lévő vágányzári menetrendben meghirdetett indulási időtől, ezért fontos, hogy az utazás előtt tájékozódjanak az utasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!