Közélet

2009.01.05. 15:52

40 ezer köbméterrel nőtt a gázfelhasználás

— December első felében, a tavalyi évhez hasonlóan, napi 40 ezer köbméterrel nőtt a gázfelhasználás a hidegebb idő miatt — tájékoztatott Horváth István, a szolnoki Alfa-Nova Kft. területi igazgatója.

B.B.

 — Érdemleges fogyasztás csökkenés akkor várható majd, ha az épületek jelentős részében megvalósul a Panel Program, bár a fűtésszabályozásnak köszönhetően szinte mindenütt csökkent a hőfelhasználás. (Az utólagos hőszigetelés az épületek szintjén  veszteségcsökkenést, nálunk fogyasztáscsökkenést a fogyasztóknál pedig a költségek lefaragását jelenti.) Fűtési idényben hődíjelőleget fizetnek a fogyasztóink, azt követően pedig a tényleges hőfogyasztás alapján számoljuk el az előleget. Ennek időpontja épületenként változó, májustól szeptemberig kerül rá sor. Az új távhőtörvény (2005) óta díjhátralék miatt nem kapcsoljuk ki a fűtést a lakásokban. Tendeciaszerű viszont ilyenkor fűtési idényben, hogy nő a kintlevőségünk, hiszen a számlák összege is nő. A fűtési idényt követően viszont lecsökken a tartozók száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!