Közélet

2009.02.27. 18:34

Kevesebb lesz a helyi járat Karcagon

A karcagi önkormányzat 2005. január 1-től nyolc évre a Jászkun Volán Közlekedési Zrt-vel közszolgáltatási szerződést kötött a város helyi autóbusz menetrendjére.

DE

A cég január 1-től az önkormányzati támogatás összegének 15 millió forintra emelését kérte, hogy a jegyárakat ne kelljen megemelni. Mint megírtuk, a képviselő-testület decemberben arról döntött, hogy a helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatást maximum 5 millió forinttal támogatja idén, valamint elfogadta a 10 százalékos jegyáremelést január 1-jei bevezetéssel.

A városvezetők arról is határoztak, hogy a szolgáltató január 23-27. között utasszámlálást végez. Ennek tapasztalata alapján elkészült a menetrendi módosítás és szűkítési javaslat, mely éves szinten 26.909 kilométernyi járatcsökkenést tartalmaz a helyi járatok esetében. A menetrend módosítást a képviselő-testület csütörtökön jóváhagyta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!