Közélet

2009.03.11. 13:23

Fejlődésben bíznak a kevi polgárőrök

A Túrkeve Városi Polgárőr Egyesület nemrégiben tartotta éves közgyűlését, melyen az elmúlt évet értékelték, de már az idei esztendő új elképzeléseit is felvázolták.

TR

Az eseményen az egyesület tagsága mellett jelen volt a rendőrség és a tűzoltók vezetője is. Sajnálatukat fejezték ki viszont, hogy az önkormányzat részéről a tavalyi évhez hasonlóan távolmaradást tapasztaltak. Bíznak azonban benne, hogy ez a jövőben változni fog.

A napirendi pontok elfogadása után a 2008-as évi beszámolóra került sor, melyet az egyesület elnöke, Dittrich Imre tartott. Az elhangzottakat számokkal is alátámasztotta, melyből kiderült, hogy a több ezer szolgálati órán kívül, nyolc gépjárművel a tavalyi évben 84.647 km-t tettek meg. Az üzemanyagárakat ismerve ez nem kevés pénzüket emésztette föl. A parancsnok hozzátette, hogy bizony sokan még a saját zsebükből is hajlandóak voltak áldozni a település biztonsága érdekében.

A rendőrséggel való közös és az önálló járőrszolgálatokon túl szinte minden fontosabb rendezvényen megjelentek, s persze nem vendégként, hanem munkavégzés céljából. Ettől függetlenül szívesen mennek bárhova biztosítani, ha a rendezők megkérik őket. Az idei évi terveik között szerepel a település 7-8. osztályos diákjai számára egy drogprevenciós, a felnőtt lakosság számára, pedig egy városi bűnmegelőzésről szóló előadássorozat megrendezése. Remélhetőleg céljaikat sikerül majd megvalósítaniuk, hiszen ez az itt élők elsőszámú érdeke. A polgárőrök bíznak abban is, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben a szűkös anyagi lehetőségek ellenére az egyesületük tovább tud fejlődni.

Tervezik az aktív létszám bővítését, melyhez várják azokat a fiatalokat, akiknek fontos a településen élő emberek személyi és anyagi biztonsága. Ehhez reményt adhat az, hogy a rendezvény óta már két újabb lakos csatlakozott szervezetükhöz. Ezúton szeretnék kérni azokat a helybeli lakosokat, akik számára fontos a biztonság, hogy, adójuk 1 százalékával támogassák őket. Adószámuk: 18827570-1-16

Címkék#Túrkeve
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!