Közélet

2009.03.13. 15:53

Összeomlott egy családi ház

Egy családi ház udvarra néző homlokzati fala dőlt össze Túrkevén a Mátyás király utcában. A kidőlő fal eltépte a gázvezetéket, melyből folyamatosan ömlött a gáz. A helyszínre érkező helyi tűzoltók parancsnoka, Sörös Tibor szerint, csupán a véletlennek köszönhető, hogy nem következett be tragédia

TR

[caption id="" align="alignright" width="600"] Bontják az összedőlt házat
[/caption]
–Éppen hivatalos ügyben jártam a közelben, amikor értesítettek az esetről. Percek alatt a helyszínre értem és elzártam a gázcsapot. Ennek ellenére valahol továbbra is szivárgott a gáz, melyet végül a kiérkező gázművek szakembereinek sikerült megszüntetniük-mondta a parancsnok.  A régi, vályogépületet az önkormányzat egyébként már tavaly életveszélyessé nyilvánította, ennek ellenére két középkorú személy továbbra is lakóházként használta. A falomlást az ott lakók is észlelték, s még időben el tudták hagyni az épületet. Így szerencsére személyi sérülés nem történt, de az épület azonnali lebontását az önkormányzat munkatársai azonnal megkezdték. Az elsődleges szakértői vélemények alapján, az utóbbi hónapokban lehullott csapadékvíz okozta az épület főfalának összeomlását. A lakókat ideiglenes szálláson helyezték el. A mentésben a helyi tűzoltókon kívül a mezőtúri és a karcagi egységek is bekapcsolódtak.

Címkék#Túrkeve
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!