Közélet

2009.03.05. 13:48

Polgári védelmi alegységek tréningezésére nyertek pénzt

Tavaly a Megyei Védelmi Bizottság pályázatot nyújtott be a polgári védelem területi alegységeinek a felkészítésére. Erre a célra 1,1 millió forintot nyertek.

Németh G.

— 2006-ban Jászapátin és Jászfényszarun 50-50 főt készítettünk fel, hogy megyei hatáskörű területi alegységként funkciónáljanak. Még ugyanebben az évben április 22-én 18 órától április 23-a reggel 6 óráig az említett száz fő védte Szelevénynél a gátsúvadást.

Ez is mutatta, hogy szükség van olyan alegységekre a nem veszélyeztetett területeken, melyek ha szükséges könnyedén átcsoportosíthatóak, viszont ha helyben van probléma az elsődleges intézkedéseket szakszerűen meg tudják kezdeni — mondta el Csomós Mátyás ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

Csomós Mátyás azt is hozzátette, hogy összesen öt alegység képzésére kaptak pénzt. Így Karcagon, Kisújszálláson, Jászapátin, Jászfényszarun és Mezőtúron kétnapos tréninget tartanak a polgári védelemben résztvevőknek. Az ezredes szerint ez számukra nagy lépés, mivel hosszú idő óta most nyílt lehetőségük arra, hogy forrást biztosítsanak egy ilyen jellegű képzésre. Egyébként az öt helyszínen március 18-ig összesen 250 főt készítenek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!