Közélet

2009.04.10. 09:38

A vagyonosodást vizsgáltatná az önkormányzat

Balassagyarmat példáját követné Jászladány, atekintetben, hogy vagyonosodási vizsgálatokkal szűrnék meg a segélyért jogtalanul az önkormányzathoz fordulók körét.

BCS

Az elmúlt év őszén vezette be a rendszert Balassagyarmat önkormányzata, hogy azoknál akik — látható életvitelük szerint — jóval többet költenek, mint amennyi jövedelmet a segélyezés kapcsán az önkormányzatnak jeleznek, vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek. Az APEH felé küldött bejelentések az azóta napvilágot látott hírek szerint megtették a hatásukat a nógrádi városban.

Alaposan megcsappant ugyanis az önkormányzati segélyt igénylők köre. A jászladányi önkormányzat szándéka — tudtuk meg Dankó István polgármestertől — épp az, hogy a szociális segélyt, a gyermekek ingyenes étkeztetését, a tankönyvtámogatást igénybe vevők köréből kivonják azokat, akiknek szociális helyzete nem indokolja annak igénybevételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!