Közélet

2009.04.16. 19:03

Olenyik András lett az ideiglenes parancsnok

Március elejétől a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a szolnoki tűzoltóság közreműködésével Olenyik Andrást bízta meg a miklósi köztestületi tűzoltóság parancsnoki teendőinek ellátásával.

NG

A műszaki főiskolát végzett fiatalember nyolc éve teljesít szolgálatot a megyeszékhely hivatásos állományánál, jelenleg szerparancsnokként dolgozik. Miklósi megbízatása egyelőre ideiglenes, mindössze négy hónapra szól. Ezután saját elmondása szerint visszatér korábbi munkahelyére. A későbbi, már nem ideiglenes parancsnok személyére egyébként a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Csomós Mátyás tesz majd javaslatot.

— Amióta én látom el a parancsnoki teendőket, szerencsére nem volt nagyobb tűzeset, ahová vonulnunk kellett volna — mondja András. — Ez a négy hónapos megbízatás hasznos szakmai tapasztalat lehet a számomra, amit későbbi munkám során biztosan sokat segít majd. Egyébként jómagam vonulósként kezdtem Szolnokon, majd sofőr voltam, legutóbb szerparancsnokként ténykedtem.

Korábban, még a tűzoltóság előtt kamionoztam. Ezt csak egy évig csináltam. Egy itáliai cég fuvarosaként 16 országban fordultam meg, s plüssállatoktól kezdve az élő fáig sok mindent szállítottam. A család miatt azonban lemondtam erről az életformáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!